XINGYI QUAN

Sun Lutang ontwikkelde zijn befaamde Sun stijl Tai Chi pas op latere leeftijd. Zijn eerste liefde ging uit naar het (veel martialere) Xingyi Quan.

Xingyi betekent Vorm en Intentie.
Quan betekent krijgskunst, net zoals in Taiji Quan.

Men zegt dat om de Sun Stijl Tai Chi echt goed te leren, het nodig is om minstens een notie te hebben van de twee andere Chinese interne krijgskunsten: Bagua en Xingyi.

Wat?

  • Je leert de 5 basisbewegingen van deze krijgskunst met hun corresponderende elementen: metaal, water, hout, vuur en aarde
  • Je verdiept de kracht van je intentie, coördinatie, ademhaling en Qi
  • Je ontwikkelt zachte, interne kracht om explosief en moeiteloos te handelen
  • Je ervaart de eenheid van je hele lichaam en bouwt zo kracht op
  • Je ontdekt spiraalvormige kracht in rechtlijnige bewegingen

Door wie?

Jean-Jacques Hansen en Douceline De Cock zijn de bezielers van A la recherche du Tao, een club in de regio van Luik. Ze zijn de vertegenwoordigers van de European Sun Taiji Association in België.

Jean-Jacques is gepassioneerd door Xingyi. Hij weet als geen ander de diepere, interne werking van deze bewegingskunst over te brengen.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in oude Chinese krijgskunsten.
Leeftijd en conditie spelen geen rol. Mensen met knieproblemen kunnen de hardere manier van uitstappen vermijden door de vorm lichtjes aan te passen.

De voertaal is Frans.

 

Wanneer en waar?

Deze eenmalige workshop gaat door op zondag 19 mei van 14u tot 18u in de Sportschuur, Lusthovenlaan 20 in Mortsel en kost 25€.
Inschrijven kan door het inschrijvingsgeld te storten op
BE25377009753082 van Rust in Beweging.