WORKSHOPS

voor bedrijven

Een workshop Tai Chi of Qigong is verkwikkend, ontspannend en erg goed voor je gezondheid.
Na een uur Tai Chi, Qigong of een combinatie kunnen de meeste mensen zich herbronnen en volledig ontspannen.
Ze laten de drukte van hun hoofd even achterwege en gaan via hun lichaam zinken in zichzelf, naar de bron van hun creativiteit.
Dat proces van loslaten en ontspannen is noodzakelijk om om te gaan met veranderingsprocessen, beter samen te werken, creatieve vermogens aan te boren en constructief om te gaan met stress.

Al onze workshops voor bedrijven worden op maat gemaakt. Zo sluiten ze perfect aan bij de thema’s waar je als bedrijf aan wil werken. Misschien is dat een teambuilding, een event, een conferentie of misschien is het gewoon een incentive voor (een deel van) het personeel.

Hoe werkt het?

We bereiden onze workshops voor bedrijven steeds voor met een verkennend gesprek. Zo kunnen we goed aansluiten bij de behoeften van het bedrijf. Samen bepalen we, afhankelijk van de doelstelling, de juiste mix van individuele partneroefeningen, Tai Chi of Qigong-oefeningen, rustige of meer intense oefeningen.
Het mooie van Tai Chi en Qigong is dat je er geen speciale kledij of  attributen voor nodig hebt. Elke werkvloer leent zich ertoe. Wij zorgen zelf voor de ontspannende muziek.
Alle workshops zijn geschikt voor alle leeftijden en stellen weinig of geen fysieke eisen.
Workshops kunnen gegeven worden in het Nederlands, Frans, Engels, Italiaans en Chinees.

Tai Chi initiatie

Tai Chi is van oorsprong een Chinese krijgskunst, maar wordt nu vooral beoefend voor het genezend en ontspannend effect op lichaam en geest.
Uit recent onderzoek blijkt dat Tai Chi een heilzaam effect heeft op gewrichtsklachten, slapeloosheid en een aantal stressgerelateerde klachten. Bovendien is het verkwikkend en uiterst goed voor het humeur!
Tijdens deze workshop kan je Tai Chi aan den lijve ondervinden. Je leert de eerste drie bewegingen van de Tai Chi-vorm.

Ontspanning met Qigong

Qigong (spreek uit Tsjie Goeng) betekent het cultiveren van de Qi of levensenergie. Het is een duizenden jaren oude Chinese bewegingskunst, verwant aan Tai Chi, die haar wortels heeft in de Chinese geneeskunde, filosofie en krijgskunsten.
De repetitieve, ontspannende en eenvoudige bewegingen maken het voor veel mensen een heel aantrekkelijke manier om hun energiepeil te verhogen, tot diepe ontspanning te komen en hun gezondheid te behouden of herstellen.

De Weg van de Krijger

In deze workshop ga je recht naar de diepere lagen van Tai Chi als Oosterse krijgskunst. Via partneroefeningen ontdek je hoe bewegen in ontspanning je steviger kan maken, zowel fysiek als mentaal. Je ervaart oude Chinese wijsheden aan den lijve: ‘zachte kracht’, ‘met 5oo gram 1000 kilo verslaan’, ‘doen door niet te doen’.
Deze principes geven je nieuwe inzichten in management skills en conflicthantering. Ze hebben een diep en blijvend effect op lichaam en geest.
Door de ruime aandacht voor partneroefeningen leent deze workshop zich uitstekend voor teambuilding en management events.

Onder onze tevreden klanten mogen we rekenen:

De manier van lesgeven vind ik heel tof: vriendelijk, zacht, ongedwongen, respectvol, met een toetsje humor. – Annemie