Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie?
Je energiepeil verhogen om vitaler, gezonder en bewuster door het leven te gaan?

Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de basis van Tai Chi. De zachte en repetitieve bewegingen, ondersteund door de ademhaling, zijn een krachtige manier om ziekte, stress en vermoeidheid te voorkomen.

De eenvoud van Qigong maakt het voor veel mensen een heel aantrekkelijke bewegingsvorm. Door regelmatig te oefenen raak je steeds meer vertrouwd met je eigen energie (Qi). Dat bevordert niet alleen de gezondheid en vitaliteit maar heeft ook een verdiepend en ontspannend effect op lichaam en geest.

Voor wie?
Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol.
De bewegingen worden normaal rechtstaand uitgevoerd, maar het kan ook zittend. Ze kunnen worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden van het moment. Geen enkele basiskennis is vereist.

Na een uur Qigong voel ik me fysiek én mentaal sterker. Ik ben er zeker van dat na dit jaar mijn rug sterker is geworden en dat mijn houding verbeterd is. – Mieke

Wanneer en waar?
Wekelijks op maandagochtend om 9u30 en op woensdagochtend om 10u45 in zaal het Atrium.

Wekelijks op donderdagochtend om 9u45 in de OLV van Fatima-kerk in Kapellen.

Een les duurt een uur. Je eerste les is een gratis proefles; nadien koop je een 10-beurtenkaart voor 95€. Inschrijven voor een proefles kan hier.
De lessen worden niet gegeven in vaste reeksen. Je kan dus instappen wanneer je maar wil.

Elke zaterdagochtend van 10u tot 11u kan je online Qigong volgen! Je leert de Acht Brokaten, een vorm die in China tijdens het hoogtepunt van de pandemie in ziekenhuizen werd beoefend door artsen, verplegend personeel en patiënten.