Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie?
Je energiepeil verhogen om vitaler, gezonder en bewuster door het leven te gaan?

Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de basis van Tai Chi. Meer over het verschil tussen Qigong en Tai Chi kan je hier lezen. De zachte en repetitieve bewegingen, de ontspannen ademhaling en de heldere aandacht die geoefend wordt, zijn een krachtige manier om ziekte, stress en vermoeidheid te voorkomen.

De eenvoud van Qigong maakt het voor veel mensen een heel aantrekkelijke bewegingsvorm. Door regelmatig te oefenen raak je steeds meer vertrouwd met je eigen energie (Qi). Dat bevordert niet alleen de gezondheid en vitaliteit maar heeft ook een verdiepend en ontspannend effect op lichaam en geest.

Voor wie?
Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol.
De bewegingen worden normaal rechtstaand uitgevoerd, maar het kan ook zittend. Ze kunnen worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden van het moment. Geen enkele basiskennis is vereist.

Na een uur Qigong voel ik me fysiek én mentaal sterker. Ik ben er zeker van dat na dit jaar mijn rug sterker is geworden en dat mijn houding verbeterd is. – Mieke

Stijlen
Qigong is er in alle vormen en kleuren. Je kan kiezen tussen volgende vormen:

Ba Duan Jin

De populaire Acht Brokaten worden in sommige Chinese klinieken meermaals per dag beoefend door artsen, verplegend personeel en patiënten.

Yang Sheng Gong

Deze ‘Qigong om het leven te voeden’ is een zeer eenvoudig, maar diepgaand systeem, ontwikkeld door de legendarische professor Zhang Guangde.

Nei Yang Gong

De ‘Qigong om het Innerlijk te Voeden’ heeft een helend, ontspannend en versterkend effect op de gehele gezondheid, vooral op de wervelkolom.

Holden Qigong

Met deze voor iedereen toegankelijke reeks leer je spanningen makkelijker loslaten en verbeter je je algemeen welzijn en je gezondheid. Met zachte oefeningen stretch je je spieren, maak je je gewrichten soepel en kom je tot een diepe innerlijke rust.

Programma

  • Maandag om 9u30: Ba Duan Jin (Acht Brokaten) in Mortsel.
  • Maandag om 10u30: Holden Qigong in Hove.
  • Maandag om 19u30: Nei Yang Gong 1-6 (Voeden van het Innerlijk) in Mortsel.
  • Dinsdag om 10u45: Bao Jian Gong (Beschermen van de Gezondheid) in Mortsel.
  • Woensdag om 10u45: Nei Yang Gong 13-18 (Voeden van het Innerlijk) in Mortsel.
  • Vrijdag om 9u45: Nei Yang Gong 7-12 (Voeden van het Innerlijk) in Kapellen.
  • Vrijdag om 10u30: Holden Qigong in Hove.
  • Zaterdag om 10u: Nei Yang Gong  7-12(Voeden van het Innerlijk) Online

Praktisch
Een les duurt een uur. Je eerste les is een gratis proefles; nadien koop je een 10-beurtenkaart voor 105€. Inschrijven voor een proefles kan hier.
Je kan het hele jaar door instappen.

Elke zaterdagochtend van 10u tot 11u kan je ook online Qigong volgen. Je leert de Nei Yang Gong (Voeden van het Innerlijk) vanuit je huiskamer!