Wereld Tai Chi en Qigong Dag 2024

In 1999 kwamen zo’n 200 mensen samen in Kansas City (VS) om de positieve effecten van Tai Chi en Qigong te vieren. CNN pikte het op en noemde het de ‘grootste soortgelijke happening buiten China’. Al snel kreeg het initiatief navolging in andere steden in de Verenigde Staten en daar buiten.

Sindsdien komen elk jaar, in normale omstandigheden op de laatste zaterdag van april, mensen samen in honderden steden van meer dan 80 landen, 6 werelddelen: de Wereld Tai Chi en Qigong Dag.
Het motto van de dag is “Eén wereld, één adem”

Tai Chi en Qigong fanaten vieren die dag samen hun passie. De stichter van de Wereld Tai Chi en Qigong Dag, tevens auteur van het boek “The Complete Idiot’s Guide to T’ai Chi & Qigong”, is de Amerikaan Bill Douglas. Zijn doel is om ‘de voordelen van lichaamswerk overal op de planeet in de kijker te zetten, om een voorbeeld te stellen van hoe de wereld tot verbondenheid kan komen, los van geloof, ras, en geo-politieke grenzen, door te focussen op gezondheid en genezing.’

Zaterdag 27 april

De Wereld Tai Chi en Qigong Dag gaat elk jaar door op de laatste zaterdag van april. Dit jaar is dat dus 27 april.

De dag begint om 10u ’s morgens in Nieuw Zeeland en verplaatst zich over de tijdzones heen naar het westen. Overal ter wereld genieten mensen op hun moment van de weldadige en meditatieve bewegingen. Elk uur wordt de Qi (levensenergie) ‘doorgegeven’ naar de volgende tijdzone. Na 24 uur heeft de hele planeet gebaad in een bad van verkwikkende energie…

Antwerpen

Sinds 2007 wordt de Wereld Tai Chi en Qigong Dag ook in Antwerpen georganiseerd. Vele mensen hebben zoete herinneringen aan de relaxte sfeer op het Steenplein. Sinds 2019 hebben de organisatoren echter beslist om geen centraal initiatief meer te organiseren. De clubs die dat willen, organiseren daarom hun evenement op eigen locatie.

Mortsel

Om 10 uur is iedereen -ook beginners- welkom bij de Parkschool, Lusthovenlaan 12 in Mortsel. Bij nat weer kunnen we in de Polyvalente Zaal. We starten met een gezamenlijke opwarming. Wie Tai Chi en Qigong wil leren kennen krijgt nadien een introductieles. Gevorderden kunnen samen de vorm oefenen die ze kennen: eerste deel, tweede deel enz… We ronden af rond 11u30.

Gratis

Uiteraard helemaal gratis. Je hoeft niet te verwittigen dat je komt.