ONLINE QIGONG

Bewegen in je huiskamer

OOK VOOR BEGINNERS

je kan altijd meedoen en volgen, ook als het de eerste keer is dat je Qigong doet.

WEKELIJKS VIA ZOOM

Na elke les krijg je de opname toegestuurd. Zo kan je ook uitgesteld kijken.

GRATIS PROEFLES

Je eerste les van elke reeks is steeds een gratis en vrijblijvende kennismakingsles.

RUIME KEUZE

Kies uit drie verschillende stijlen en volg de vorm die het best bij jou past.

SHIBA SHI
SHIBA SHI

De ‘Achttien Vorm’ (Shiba Shi) is een van de bekendste vormen van Qigong in het Westen. De tweede set van deze vorm is heel heilzaam voor het versterken van je evenwicht, maar ook voor je bloedsomloop en algehele conditie. Deze vorm van Qigong is niet moeilijk, zodat je na een paar lessen al helemaal in de ‘flow’ kan meedoen.

BAO JIAN GONG
BAO JIAN GONG

Qigong om de Gezondheid te Beschermen (Bao Jian Gong) is een heel weldadige en eenvoudige Qigong-vorm. Deze vorm van 8 bewegingen werkt vooral door de pezen te rekken en strekken. Zo open je alle meridianen van het lichaam, waardoor je je weerstand verhoogt en je ‘gezondheid beschermt’. Het is een heel interne vorm, die je aandacht naar binnen richt.

BA DUAN JIN
BA DUAN JIN

Baduanjin of de Acht Brokaten is een van de meest populaire en krachtigste vormen van Qigong. Tijdens de corona-crisis in China oefenden artsen en verplegend personeel deze vorm meerdere malen per dag. Ook patiënten werden aangeraden mee te doen. De vorm van acht bewegingen is redelijk veeleisend, maar kan ook hoger of zelfs zittend uitgevoerd worden.

online lesdatuminschrijven
Shi Ba Shi Qigongmaandag 10uSchrijf in
Bao Jian Qigongwoensdag 19u30Schrijf in
Ba Duan Jin Qigongzaterdag 10uSchrijf in

Online Qigong praktisch

Je eerste les in elke groep is gratis. Nadien betaal je 50€ voor 10 weken. Overschrijven kan op BE25377009753082 van Rust in Beweging met vermelding van je naam+de groep (ma, wo of zat).
Zodra je hebt overgeschreven, hoef je niet meer elke week in te schrijven.

Wanneer de lockdown stopt, zullen de reguliere lessen weer opstarten. De online Qigong op zaterdag zal blijven bestaan. Op maandagochtend zeker niet. De woensdagavond groep is nog onzeker.
Als een groep wordt geannuleerd door Rust in Beweging, krijg je het geld van de niet gevolgde lessen uiteraard terug. Natuurlijk mag je je inschrijving ook behouden voor het volgen van een andere groep.

Als je meer wil weten over het verschil tussen tai Chi en Qigong, lees dat zeker dit artikel.