INSCHRIJVEN

en aanmelden

Op deze pagina kan je je aanmelden voor een gratis proefles of registreren voor een les Tai Chi of Qigong.

Om ook in corona-tijden veilig te kunnen sporten, houden we ons aan een aantal maatregelen:

 • minimum 10 m2 per deelnemer
 • geen contact tussen de verschillende groepen
 • mondmasker voor en na het sporten
 • registratie is verplicht

Dat betekent dat, anders dan gewoonlijk, ook gevorderde studenten moeten registreren. Het aantal plaatsen per groep is immers beperkt.

Behalve voor de gratis proefles Tai Chi moet je les per les inschrijven. Als een groep volzet is, kan je best opnieuw proberen onmiddellijk nadat de les heeft plaatsgevonden. Zo heb je het meeste kans op een vrij plekje.

Gratis proefles Tai Chi

Een proefles Tai Chi is helemaal vrijblijvend. Ze is enkel bedoeld om je een juist beeld te geven van wat je kan verwachten. Na afloop van de les kan je beslissen of je wil inschrijven voor een volledige lessenreeks of niet. Alle data en uren vind je hier.

Qigong

Je kan Qigong volgen in Mortsel op maandagochtend of woensdagochtend, of in Kapellen op donderdagochtend. Je eerste les is altijd een gratis proefles. Nadien werken we met een tienbeurtenkaart. Alle data en uren vind je hier.

Tai Chi voor gevorderden

Als gevorderde student kan je hier registreren. Ook als je de Sun-stijl (98 bewegingen) volgt, is dit de goede plek. Als je les volgt in Boechout, Hove of Wommelgem registreer je rechtstreeks bij je lesgever.

Inschrijven voor een workshop of een lessenreeks van 15 lessen doe je door het cursusgeld te storten op
BE25 3770 0975 3082 (Rust in Beweging).
Vermeld zeker 
je naam en de cursus (bv. Mortsel 19u30 beginners).
Inschrijvingen worden in volgorde van betaling genoteerd.

Tarieven
Als beginner en halfgevorderde kan je enkel inschrijven voor een volledige lessenreeks. Een lessenreeks van 15 lessen duurt een half jaar en kost 135€.
De overige studenten betalen met een 10-beurtenkaart.
Een kaart kost 90€ en kan aangeschaft worden tijdens de eerste les. Met je kaart kan je volgende cursussen volgen: Tai Chi voor Reuma en Artrose (gevorderden), 98-vorm, Qigong.

Sociaal tarief
Tai Chi is er voor iedereen. We willen dat iedereen die dat wil ook echt kan starten met Tai Chi.
Praat zeker met je lesgever over een sociaal tarief als je situatie dat noodzakelijk maakt.

Verzekering
Om het lesgeld binnen de perken te houden hebben we geen verplichte ongevallenpolis afgesloten.
Als je toch extra verzekerd wil zijn, raden we je aan om een polis op eigen intiatief af te sluiten.

Terugbetaling
Diverse ziekenfondsen betalen een gedeelte van je lidgeld bij Rust in Beweging terug.
Het terugbetaalde bedrag varieert van 15€ tot 30€ per kalenderjaar. Door te klikken op het logo van jouw ziekenfonds, open je een aanvraagformulier. Je kan dit formulier afprinten, laten invullen door je lesgever en aan je ziekenfonds bezorgen.

Annulering

Annulering door de deelnemer

 1. voor een losse workshop:
  Tot 7 dagen voor aanvang wordt het cursusgeld volledig terugbetaald. Bij minder dan 7 dagen wordt 50% in rekening gebracht. Bij minder dan 24 uur voor aanvang wordt het volledige bedrag aangerekend.
 2. voor een volledige lessenreeks van 15 lessen (beginners en halfgevorderden):
  Voor aanvang van de proefles (start van de lessenreeks) wordt het cursusgeld volledig terugbetaald. Tot drie weken na de start van de lessenreeks wordt 50% in rekening gebracht. Nadien is terugbetaling niet meer mogelijk.
 3. voor een 10-beurtenkaart (gevorderden, Qigong, Tai Chi 98-vorm):
  Een beurtenkaart wordt niet terugbetaald. Wel kan je, in overleg met de docent, de resterende beurten op je kaart gebruiken voor andere activiteiten van Rust in Beweging, en dit voor de volledige geldigheidsduur van de kaart.
 4. voor een meerdaagse workshop: Voorschotten worden niet terugbetaald. Van het overige cursusgeld wordt  50% in rekening gebracht bij annulering minder dan 7 dagen op voorhand. Bij minder dan 24 uur voor aanvang wordt het volledige bedrag aangerekend.

Annulering door Rust In Beweging

Rust in Beweging kan een cursus annuleren als er te weinig inschrijvingen zijn. Hiervan word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Bij reeds ontvangen betalingen wordt het cursusgeld volledig terugbetaald.

Indien de cursusleiding ziek is of er een geval van overmacht plaatsvindt, wordt zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht. Als lessen niet kunnen gevolgd worden als gevolg van het verplaatsen ervan door Rust in Beweging, dan worden die individuele lessen terugbetaald.