WORKSHOPS

voor scholen

Stress en spanningsklachten zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook middelbare scholieren gaan er vaak onder gebukt.
Een workshop Tai Chi brengt leerlingen op een andere manier bij ontspanning. Ze komen dichter bij hun eigen stevigheid, hun innerlijke kracht, hun waardigheid.
Alle workshops voor scholen worden op maat gemaakt. Zo sluiten ze perfect aan bij de thema’s waar je als school aan wil werken. Misschien past een workshop in het kader van een bezinningsweek, een sportdag, een excursie of misschien is het gewoon een onderdeel van een les.

Hoe werkt het?

We starten steeds met een verkennend gesprek. Zo kunnen we goed aansluiten bij de behoeften van de leerlingen en van de school.
Voor sommige leerlingen zal het krijgskunstaspect van Tai Chi wat meer in de verf gezet worden, voor andere primeert het meditatieve. Voor nog andere is het doel eerder groepsversterking en het verbindende karakter van Tai Chi.
Ook de duur van onze workshops voor scholen kan verschillen al naargelang de vraag van de school. Een workshop duurt minimaal een uur, maximaal drie uur (met pauze).

Workshops bieden steeds een afwisseling van dynamiek en zelfreflexie, van actief en passief. Evenwicht is het sleutelwoord.
We hebben de ervaring dat de workshops door de meeste leerlingen als een aangename activiteit worden ervaren: verkwikkend en tegelijk ook ontspannend.

Hoeveel kost het?

We hebben oog voor de maatschappelijke relevantie van scholen en hun vaak veel te beperkte budget. Daarom kost een workshop van 1 uur slechts 100€, inclusief het voorbereidend gesprek.

O.m. deze scholen waren tevreden over onze workshops:

Wat ik zo fijn vind aan de lessen: het zeer fijne groepsgevoel, samen in beweging zijn in een veilige omgeving, de zeer goede begeleiding én er is plaats voor humor. – Diana