ONLINE LESSEN

Beweging in je huiskamer

Of het nu gaat om Tai Chi of Qigong, volgens sommige mensen zijn online lessen niet ‘het echte ding’.

Toch hebben online lessen een aantal belangrijke voordelen:

  • Je staat steeds op de eerste rij. Je kan alles goed zien
  • Je kan kiezen of je jezelf zichtbaar maakt of niet
  • Als je kiest voor een les waarbij een opname gemaakt wordt kan je die steeds herbekijken
  • Online lessen zijn goedkoper
online lesdatuminschrijven
Shi Ba Shi Qigongmaandag 10uSchrijf in
Bao Jian Qigongwoensdag 19u30Schrijf in
Ba Duan Jin Qigongzaterdag 10uSchrijf in
Tai Chi voor gevorderdenzie onderSchrijf in
Wat is het verschil tussen Tai Chi en Qigong?

Beide zijn goed voor de gezondheid en hebben een rustgevend en verdiepend effect op je lichaam en geest. Bovendien zijn het -afhankelijk van wat je zoekt- allebei erg aangename bewegingskunsten. Als je meer wil weten over de verschillen, lees dat zeker dit artikel.

Op welke data kan ik Tai Chi voor gevorderden volgen?

Om iedereen de kans te geven om toch minstens één keer een online Tai Chi les te kunnen volgen, vinden de lessen plaats op verschillende dagen.

De eerstvolgende lesmomenten zijn:

donderdag 26 november om 10u
donderdag 3 december om 19u30

Wat is Shi Ba Shi Qigong?

De Achttien Vormen Qigong (Shiba Shi) is een van de bekendste vormen van Qigong in het Westen. In deze wekelijkse online lessen leer je de tweede set. Ze is heel heilzaam voor het versterken van je evenwicht, maar ook voor je bloedsomloop en algehele conditie. Geen enkele voorkennis is vereist. Deze vorm van Qigong is niet moeilijk, zodat je na een paar lessen al helemaal in de ‘flow’ kan meedoen, in een diepe ontspanning.

Wat is Bao Jian Gong?

Qigong om de Gezondheid te Beschermen (Bao Jian Gong) is een minder bekende, maar heel weldadige en eenvoudige Qigong-vorm. In deze wekelijkse online lessen leer je de volledige vorm van 8 bewegingen. Deze vorm werkt vooral door de pezen te rekken en strekken. Zo open je alle meridianen van het lichaam, waardoor je je weerstand verhoogt en je ‘gezondheid beschermt’. Geen enkele voorkennis is vereist. Deze vorm van Qigong is niet moeilijk.

Wat is Ba Duan Jin?

Baduanjin of de Acht Brokaten is een van de meest populaire en krachtigste vormen van Qigong. Tijdens de corona-crisis in China oefenden artsen en verplegend personeel deze vorm meerdere malen per dag. Ook patiënten werden aangeraden mee te doen.

Hoeveel kost het?

Voor Qigong is je eerste les in elke groep gratis. Nadien betaal je 50€ voor 10 weken. Overschrijven kan op BE25377009753082 van Rust in Beweging met vermelding van je naam+de groep (ma, wo of zat).
Zodra je hebt overgeschreven, hoef je niet meer elke week in te schrijven.

Voor Tai Chi is er geen proefles. Je betaalt door na elke les die je volgt zelf een beurt aan te duiden op je klassieke tienbeurtenkaart.

Hoe moet ik inschrijven voor een online les?

Als je voor het eerst een online les Qigong volgt bij Rust in Beweging kan je hier aanmelden voor een gratis proefles. Nadien kan je wekelijks les volgen door 50€ te storten op BE25377009753082 van Rust in Beweging met vermelding van je naam+de groep (ma, wo of zat). Zodra je hebt overgeschreven, hoef je niet meer elke week in te schrijven.
Voor Tai Chi moet je hier wekelijks aanmelden voor de eerstvolgende les. Betalen doe je met je klassieke tiembeurtenkaart.

Moet ik elke les opnieuw inschrijven?

Voor de online Tai Chi-lessen moet je elke week opnieuw inschrijven.
Voor Qigong moet dat enkel wanneer je een gratis proefles wil volgen. Eens je je inschrijvingsgeld betaald hebt, krijg je elke week een link doorgestuurd waarmee je de les kan volgen.

Mag ik meerdere lessen volgen?

Jazeker. Je kan één, twee of drie lessen per week volgen, maar voor elke groep betaal je inschrijvingsgeld.

Wat gebeurt er wanneer de gewone lessen weer opstarten?

Wanneer de lockdown stopt, zullen de reguliere lessen weer opstarten.
De online Qigong op zaterdag zal blijven bestaan. Op maandagochtend zeker niet. De woensdagavond groep is nog onzeker.
Als een groep wordt geannuleerd door Rust in Beweging, krijg je het geld van de niet gevolgde lessen uiteraard terug. Natuurlijk mag je je inschrijving ook behouden voor het volgen van een andere groep.

Is zoom veilig?

Zoom heeft een reputatie, dat klopt. Toch heeft het bedrijf de laatste maanden sterk ingezet op veiligheid. Die is er dan ook op verbeterd. Aangezien we tijdens een Tai Chi-of Qigongles geen privacygevoelige informatie delen is er weinig tot geen gevaar. Let wel op dat je zoom downloadt van de officiële downloadpagina van Zoom.