Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie? Je energiepeil verhogen om vitaler en gezonder door het leven te gaan? Qigong (Werken met je Energie) is een oeroude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de fundering van Tai Chi. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte, stress en vermoeidheid.
De zachte, repetitieve en eenvoudige bewegingen maken het voor veel mensen een heel aantrekkelijke Chinese bewegingsvorm. Door regelmatig te oefenen raak je meer en meer vertrouwd met je eigen levensenergie. Dat bevordert niet alleen de gezondheid en vitaliteit maar heeft ook een verdiepend en ontspannend effect op je geest.
In China wordt Qigong al eeuwen beoefend als behandeling en preventie van reuma en artrose. Het programma is zowel geschikt voor mensen met gewrichts- en andere klachten als voor mensen zonder klachten.

Voor wie?
Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol. De bewegingen worden normaal rechtstaand uitgevoerd, maar de meeste kunnen ook zittend worden beoefend. Ze kunnen worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden.
Geen enkele basiskennis is vereist.

Na een uur Qigong voel ik me fysiek én mentaal sterker. Ik ben er zeker van dat na dit jaar mijn rug sterker is geworden en dat mijn houding verbeterd is. – Mieke

Wanneer en waar?
Wekelijks op maandagochtend om 9u30 in zaal het Atrium. Je eerste les is een gratis proefles; nadien koop je een 10-beurtenkaart voor 85€. Inschrijven voor een proefles kan hier.
De lessen worden niet gegeven in vaste reeksen. Je kan dus instappen wanneer je maar wil.